ÖZEL YÜZME DERSİ

Yüzme eğitimi bireysellik arz eder. Bu nedenle her bireyin kendine has farklı yapısı olduğunu biliyoruz. Kişisel psikoloji, bilgi ve beceri birikimi, yetenek, algı kapasitesi, geçmişte yaşanmış tecrübeler bireylere olumlu veya olumsuz ket vuran etmenlerdir. Öğrenciyi tanımak ve ona göre farklı eğitim manevraları uygulamak kendisinin bir beceriyi daha kolay öğrenmesine imkan sağlar. Özel yüzme dersi seanslarında öğrencinin ihtiyacı olan tarzda çalışmalara  yer verilerek kısa zamanda başarıya ulaşması sağlanır.

Adından da anlaşılacağı üzere özel yüzme derslerinde kişinin seviyesine göre dersler planlanır ve uygulanır. Böylece enerji ve zamandan yüksek oranda tasarruf edilmiş olunur. Öğrenciye özel çözümler sunulması başarıyı da beraberinde getirir.

Bilinmelidir ki; ortalama olarak 3-4 seanslık grup eğitiminde elde edilen sonuç birebir özel eğitim ile 1 seansa indirilebilir.

Özel yüzme dersleri esnektir ve öğrencinin uygun olduğu zamanlara göre planlanır. 

Kimler Özel Ders Almalıdır?

  • Zaman bulamayanlar,sabit çalışma saatlerine sahip olmayanlar için idealdir. Kişinin  psikolojik çekinceleri,zihinsel ve fiziksel zorlukları var ise özel yüzme dersi almalıdır.
  • Su korkusu ,yüzme fobisi var ise özel ders alınmalıdır.
  • Daha önce tehlike geçirdiyse 
  • Fiziksel sorunu var ise

Bel ve boyun fıtığı sorunu olan kişilerde düzenli ve doğru teknik ile yüzme sonucunda sorunun tamamen ortadan kaldırıldığı görülebilmektedir.

Skolyoz sorunu olan kişilerin düzenli ve doğru yüzme teknikleri ile çalıştığında eğrilik derecesini düzelttiği görülmüştür.

Yüzme suyun kaldırma kuvveti ile yatay şekilde yapılan bir branş olduğu için eklemleri rahatlattığı, bütün kas gruplarını çalıştırdığı için özellikle bel ve boyun fıtığı ve skolyoz sorunlarında omuriliği tutan kasları güçlendirdiği için faydası göz ardı edilemeyecek kadar yüksektir.

Zihinsel sorunu var ise;

Down sendromlu kişilerde yüzme konuşma becerisini arttırdığı,kişinin daha sakin bir ruh hali içerisinde yaşamını devam ettirdiği ve öz güvenini arttırdığı gözlemlenmiştir.

Otistik kişilerin çevresine uyum sağlama,kuralları öğrenme ve uygulama, kendini daha iyi ifade edebilme,hareket becerisini arttırdığı ve daha sakin kontrollü bir yaşam sürmesine yardımcı olduğu gözlemlenmiştir.

Hiperaktivite ve dikkat eksikliği olan kişilerde konsantrasyon,kontrol ve sosyalleşmeye yardımcı olduğu gözlemlenmiştir.